В Харкові підірвали два банкомати (фото та відео, оновлено)

Фото: hk.npu.gov.ua

Вночі, 22 лютого у Новобоварському та Шевченківському районах Харкова підірвали та пограбували два банкомати.

Про це повідомили у відділі коммунікацій Нацполіції області.

Спочатку, о 03:14, на проспекті Перемоги невідомі підірвали банкомат та забрали касети.

О 03:26 троє чоловіків у масках на вулиці Врубеля підірвали ще один банкомат і забрали гроші у мішку. Один із зловмисників був одягнутий у темно-зелений плащ. Двоє інших – у темні куртки з капюшонами, у одного з них капюшон всередині червоний. За даними свідка, з місця злочину зловмисники поїхали на автомобілі сірого кольору.

Фото: hk.npu.gov.ua

Банкомат на вулиці Врубеля належіть Приватбанку. Про це повідомили в прес-службі фінансової установи. Там додали, що напад було вчинено на банкомат, розташований в приміщенні госпіталя.

Приватбанк пообіцяв нагороду в розмірі 50 тисяч грівень за інформацію, яка допоможе встановити та затримати злочинців.

Фото: hk.npu.gov.ua

В оперативному зведенні Харківської облдержадміністрації сказано, що один з банкоматів знаходиться у відділенні УкрСиббанку, розташованому в будівлі Харківського інституту банківської справи по проспекту Перемоги, 55. Банкомат Приватбанку знаходиться в будівлі Обласного госпіталю ветеранів війни по вул. Врубеля, 42а. За попередньою інформацією, обидва банкомати були підірвані за допомогою газу. В результаті вибухів ніхто не постраждав, пошкоджено фасадні частини будівель, де знаходяться банкомати.

Для пошуку трьох підозрюваних у пограбуванні по місту введена в дію поліцейська операція «Сирена». О 03:50 на вулиці Свинаренка був виявлений автомобіль, в якому знаходилися елементи банківських касет.

Яку саме сумму коштів було вкрадено, не повідомляється.

Інформація про події зареєстрована в районних відділах поліції. Працівники поліції вживають заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

Оновлення:

У відділі комунікації Нацполіції області повідомили, що за даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років  позбавлення волі. Також слідчими вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.