У Харкові прикордоннниця відмовилася “заплющити очі” на контрабанду (фото)

Фото: dpsu.gov.ua

11 лютого правоохоронці затримали чоловіка, який намагався втягнути інспектора прикордонного контролю відділу «Харків» у протиправну діяльність. Він запропонував прикордонниці взяти участь у схемі по переміщенню підакцизних товарів через кордон громадянами Туреччини. За вказану послугу пообіцяв грошову винагороду. Як повідомляє прес-служба ДПС України зловмисник обіцяв платити 1 долар за кожну одиницю перевезених через державний кордон тютюнових виробів.

“Проте прикордонниця не пішла на протиправну змову та повідомила про злочинний намір керівництву. Факт здійснення правопорушення був задокументований відповідними компетентними органами. Правопорушника затримали на гарячому – під час надання неправомірної вигоди у розмірі 100 доларів США”, – йдеться в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Затриманій особі буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України викрили на систематичному одержанні хабарів військовослужбовця Харківського прикордонного загону.