Харків’янину, який “кинув” понад 100 “євробляхерів” загрожує до 12 років тюрми

Фото: economics.unian.net

Поліцейські Харкова встановили особу шахрая, який разом зі спільниками ошукав понад 100 власників авто з іноземною реєстрацією. Як розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області, зловмисником виявився 50-річний харків’янин. Йому оголосили про підозру в рамках відкритого кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють місцезнаходження інших співучасників злочину.

Нагадаємо, 7 лютого до Київського відділу поліції почали надходити заяви від громадян, що фірма, яка надає послуги з доставки і розмитнення автомобілів, не виконує умови договорів.

Починаючи з грудня минулого року харків’яни укладали угоди з фірмою, розташованою по вулиці Шевченка, стосовно доставки та розмитнення автомобілів з Польщі, Литви, Латвії, Кореї. Співробітники фірми отримали від заявників гроші за надання послуг від 28 тисяч гривень і вище та зникли. Станом на 12 лютого нараховується більше 100 постраждалих від дій шахраїв.