На Харківщині російська ракета вбила двомісячне немовля (фото)

Фото: ДСНС

Минулої ночі, близько 02:30, росіяни двома ракетами С-300 вдарили по селищу Золочів Богодухівського району Харківської області. В наслідок влучання у триповерхову будівлю готелю загинув двомісячний хлопчик. Були поранені три молоді жінки – 28 та 39 років і 21-річна матір загиблого немовляти. Всі вони шпиталізовані з поранення різного ступеню тяжкості. Пошкоджені або зруйновані 30 будівель.

Про це Харків Times повідомив начальник Головного управління Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

«Внаслідок ворожого обстрілу у Золочеві пошкоджено і вщент зруйновано 30 будівель, у тому числі приватні домоволодіння, магазини, кафе, аптеки, ринок, торговельні павільйони, електромережі, п’ять цивільних автомобілів та готель», – йдеться у повідомленні.

На місці трагедії працювали поліцейські слідчі, криміналісти й вибухотехніки. Вони ретельно зібрали та направили на експертне дослідження речові докази чергового російського військового злочину.

За відомостями Харківської обласної прокуратури, також пошкоджень зазнала місцева автостанція та адміністративні будівлі.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, поранених жінок рятувальники діставали з-під завалів готелю.

Також надзвичайникам довелося гасити пожежу в двоповерховій будівлі, розташованій поруч із зруйнованим готелем. Площа пожежі склала 230 кв. метрів. Ліквідували її лише о пів на сьому ранку.

Що ж, чекаємо, коли російські пропагандони оголосять загиблого малесенького хлопчика та поранених молодих жінок «натівськими наймитами».

Як повідомляв Харків Times, більше 10 людей постраждали від удару двох російських С-300 по будівлі «Парк-готелю» в середмісті Харкова.

Невдовзі після удару по «Парк-готелю» в Харкові на російських «інформаційних» ресурсах з’явилося повідомлення, ніби «унічтожен отель с натовскими найомніками і офіцерамі ВСУ».

Ввечері 30 грудня минулого року росіяни двічі атакували Харків балістичними ракетами «Іскандер-М». Одна з ракет влучила у майже пусту будівлю готелю Kharkiv Palace. Вже наступного дня росіяни заявили, що у Харкові вони вдарили по «центрах прийняття рішень», де перебували представники ГУР МО України та ЗСУ.