Слідчі оголосили підозру терористу, який розстріляв директора “Вовчанського лісгоспу”

Ілюстративне фото

У Харківській області поліцейські встановили причетного до вбивства 69-річного директора державного підприємства “Вовчанське лісове господарство” Сергія Пієва. Зловмисники розстріляли автівку керівника лісгоспу на початку квітня 2022 року на території тимчасово окупованої Вовчанської громади .

Про це Харків Times довідався з повідомлення Нацполіції області.

Слідство встановило, що вбивці влаштували засідку поблизу автодороги за межами села Приліпка Вовчанської територіальної громади Чугуївського району.

“Нападники дочекалися автомобіля потерпілого і розстріляли його з автоматів АК-74. Від отриманих поранень керівник лісогосподарського підприємства помер на місці.”, – розповіли у Нацполіції.

На думку слідства, до вбивства керівника лісгоспу причетний 45-річний мешканець міста Вовчанськ. Йому оголосили про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Правоохоронці не називають ім’я підозрюваного, але повідомляють, що фігурант – ватажок організованої злочинної групи. За інформацією правоохоронців, банда на його чолі разом з військовими рф займалися крадіжками, рейдерством із застосуванням насильства щодо місцевих підприємців, незаконно позбавляли їх волі, катували та вимагали кошти.

“На рахунку зловмисників понад 40 злочинів. Крім того, ватажок злочинної групи був призначений злочинною владою «головою тимчасової громадської адміністрації рф у місті Вовчанську».”, – розповіли у Нацполіції.

Посаду окупаційного голови м. Вовчанська деякий час обіймав Дмитро Чигиринов на прізвисько “Чиж”. Він організовував збір підписів за відставку діючого міського голови м. Вовчанськ Анатолія Степанця, підіймав російських прапор на флагштоці біля Будинку культури у центрі Вовчанська. Також під час окупації здійснив низку грабежів, зокрема, пограбував одну з частин Нацгвардії, м’ясокомбінат, АЗС.

Злочинне угрупування на чолі з Чигриновим також відбирало у місцевих мешканців автівки, сільгосптехніку, гроші. Деяких жителів бандити незаконно позбавляли волі та вимагали кошти. Правоохоронці задокументували понад 40 злочинів, скоєних цим угрупуванням.

У вересні 2022 року СБУ затримала 45-річного мешканця Вовчанська, відомого у кримінальних колах на прізвисько «Чиж», який допомагав ворогу захопити й окупувати місто.

Як повідомляв Харків Times, 8 квітня 2022 року рашисти розстріляли автівку директора державного підприємства “Вовчанське лісове господарство” Сергія Пієва. Від отриманих поранень 69-річний чоловік загинув на місці.