Харківщина знову під російським обстрілом

Так це виглядало з Харкова. Фото: соцмережі

Ввечері сьогодні, 21 травня, близько 19:30, у Харкові було чутно серію вибухів.

Про це Харків Times дізнався з власного досвіду та з повідомлення Харківської обласної військової адміністрації.

«Увага! Жителі Харкова і області, окупанти знову завдають ударів! Не ігноруйте сигналів тривоги. Залишайтеся в укриттях!», – йшлося у повідомленні.

Трохи згодом начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив у Telegram про те, що ударів з бєлгородської області рф знову зазнало приміське село Циркуни.

«Ворог завдав чергового ракетного удару по с. Циркуни Харківського району. Одна з ракет, попередньо ЗРК С-300, влучила в землю, ще одна пошкодила приватний житловий будинок. На жаль, постраждав цивільний чоловік. Зараз медики надають йому допомогу. На місці працюють екстрені служби. Інформація уточнюється», – написав Синєгубов.

Як повідомив Суспільному директор обласного Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта, постраждалого з пораненням ноги ушпиталили у стані середньої тяжкості.

Багатостраждальні Циркуни останнім часом потерпають від російських ракетних атак, мабуть, тому, що потрапили до урядової програми відновлення за принципом «build back better» – «відбудувати краще, ніж було». Разом із Циркунами у цій програмі такі жахливо постраждалі від «руського міра» населені пункти, як Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець – у Сумській, Посад-Покровське на Херсонщині та Ягідне в Чернігівській області.

Так сьогодні летіли ракети на Харків. Фото: бєлгородські соцмережі

Як повідомляв Харків Times, від ракетного удару, який рашисти нанесли вдень 18 травня по селу Циркуни Харківського району, загинув 52-річний місцевий мешканець. Його тіло рятувальники дістали з-під завалів будинку.

5 травня, у першу річницю звільнення від рашистів села Циркуни Харківського району, енергетики повністю повернули світло до населеного пункту. Роботи по відновленню електропостачання тривали понад півроку.

У Циркунівській громаді під Харковом 5 травня відсвяткували річницю деокупації. Учасники свята вшанували пам’ять загиблих. У центрі селища була розгорнута виставка зібраної в Циркунах та неподалік селища розбитої російської бронетехніки, рештків боєприпасів, а також знищених цивільних автівок, які росйські окупанти відібрали в місцевих жителів.