У річницю звільнення від рашистів у Циркунах повністю відновили електропостачання

Фото: АТ "Харківобленерго"

5 травня, у першу річницю звільнення від рашистів села Циркуни Харківського району, енергетики повністю повернули світло до населеного пункту. Роботи по відновленню електропостачання тривали понад півроку.

Про це Харків Times повідомили в АТ “Харківобленерго”.

За словами начальника Липецького РЕМ Віктора Рубцова, село серйозно постраждало через війну.

“Населений пункт зазнав значних пошкоджень інфраструктури, будівель, електричних мереж. Більш швидкому відновленню заважала щільність замінування – вибухівку знаходять тут і досі. Треба було виконати колосальний обсяг робіт, щоб повністю заживити село. Довелося замінити понад 20 силових трансформаторів, 40 км ліній електропередачі, 250 опор, понад 1000 ізоляторів. Сьогодні ми підключили останню вулицю”, – зазначив Віктор Рубцов.

Фахівці “Харківобленерго” розпочали відновлювальні роботи у Циркунах у жовтні 2022 року. Перші 100 споживачів були заживлені вже у грудні. Станом на 4 травня в Циркунах залишаються знеструмленими окремі споживачі, які зараз тут не проживають.

Наразі енергетики вже працюють над відновленням електропостачання у с. Черкаські Тишки Циркунівської громади: там триває демонтаж пошкодженого обладнання та дротів. З понеділка, 8 травня, планують приступити до заміни проводу. Відновлення електропостачання в цьому селі також вимагатиме багато часу, адже руйнування дуже великі, попереджають енергетики.

Як повідомляв Харків Times, чотири місяці знадобилося фахівцям АТ “Харківобленерго, щоб повністю відновити електропостачання у селищі Слатине Харківського району. Селище перебувало на лінії зіткнення і зазнало суттєвих руйнувань.

Фото: АТ “Харківобленерго”