Зраднику з Вовчанська, який допомогав окупантам грабувати м’ясокомбінат та АЗС, повідомили про підозру

44-річному мешканцю міста Вовчанськ Дмитру Чигринову, який перейшов на бік окупантів і допомогав їм облаштуватися у рідному місті, заочно повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За данними слідства, злочинний намір співпрацювати з ворогом виник у підозрюваного на початку російської агресії, не пізніше 24 лютого.

Слідство встановило наступні епізоди злочинної діяльності Чигринова:

  • фігурант організовує діяльність дислокованих в м. Вовчанськ військових формувань окупаційних військ, забезпечує їх матеріальними ресурсами;
  • в березні 2022 року організовував збір підписів за відставку діючого міського голови м. Вовчанськ Анатолія Степанця;
  • здійснив показове підняття прапора рф на флагшток біля Будинку культури Вовчанської міської ради;
  • збирає та передає окупантам інформацію про місце проживання працівників правоохоронніх органів;
  • організовує розграбування однієї з військових частин Національної гвардії України, м’ясокомбінату та автозаправних станцій;
  • займається організацією так званої “гуманітарної допомоги” місцевим мешканцям від російської федерації.

Росзлідування у справі зрадника проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області.

До нападу рф на Україну зрадник Чигринов вже був фігурантом кримінальної справи і навіть був оголошений у розшук. За інформацією Нацполіції області, він входив до складу банди, яка скоїла розбійний напад на двох підприємців у Вовчанському районі. Восени 2014 року шість розбійников, серед яких був Чигринов, вкрали у бізнесменів $3,5 тис.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці повідомили про підозру 53-річному мешканцю м. Ізюм, колишньому працівнику місцевої міліції Владиславу Соколову у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).