Гауляйтеру Ізюма Соколову повідомлено про підозру у держзраді

53-річний мешканець м. Ізюма, колишній працівник місцевої міліції Владислав Соколов підозрюється у державній зраді та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, Соколов не пізніше 9 березня перейшов на бік ворога та добровільно зайняв посаду так званого «голови тимчасової адміністрації» міста Ізюм. Зрадник особисто підняв російський прапор над будинком Ізюмської районної державної адміністрації.

Гауляйтер також проводив бесіди з головами ОТГ Ізюмського району щодо розповсюдження «гумдопомоги» з рф. Також він переконував інших місцевих мешканців сприяти ворогу, брехав людям про захоплення Києва та Харкова, щоб схилити їх на бік окупантів

Водночас надавав ворогу інформацію про місцерозташування ЗСУ. Передавав окупантам дані про місцевих активістів, військових тероборони, ветеранів АТО/ООС та їх родини.

СБУ проводить розслідування за фактами зрадницької та колабораційної діяльності Соколова. Йому заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

У 2020 році Соколов балотувався на посаду мера Ізюма від партії “Наш край”, але програв вибори.

Як повідомляв Харків Times, у тимчасово окупованому Ізюмі на бік ворога перейшли колишній мер, який балотоувався від Партії регіонів Олександр Божков, колишній працівник міліції Владислав Соколов, та діючі депутати Анатолій Фомичевський і Юрій Козлов.

Бійці ССО затримали Євгенія Брюханова, який одним із перших почав допомагати російським окупантам в Ізюмі.

Харківські правоохоронці заочно повідомили депутату VIII скликання Ізюмської міської ради Анатолію Фомічевському про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК).