У сквері Поезії обклали мішками з піском пам’ятник Гоголю (фото)

Фото: suspilne.media

Другий день поспіль у Харкові встановлюють захисні щити з мішків з піском біля пам’ятників, розташованих у сквері Поезії, у центрі міста.

Вчора, у День української писемності та мови, такі роботи проводилися біля пам’ятника Олександру Пушкіну. Сьогодні, 10 листопада, – біля погруддя Миколі Гоголю, повідомляє Харків Times.

Однак монумент російському поету в оточенні мішків з пісками простояв декілька годин. У другій половині дня 9 листопада погруддя Пушкіну було демонтовано, і як, повідомили у міськраді, “передано на відповідальне зберігання”.

Робочі, які захищають мішками з піском пам’ятник Миколі Гоголю, розповіли, що погруддя автора “Вечорів на хуторі біля Диканьки” прибирати не планують. Про це  Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

До демонтажу пам’ятника Олександру Пушкіну, монумент російському поету, відомому своїми імперськими поглядами, протягом цієї осені невідомі вже вдруге розмальовують червоною фарбою. 6 листопада зранку на монументі перехожі побачили на монументі зроблені червоною фарбою лайливі написи. Найбільш пристойним з написаних слів було “Геть”. 26 вересня невідомі залили цей пам’ятник червоною фарбою.

Як повідомляв Харків Times, вранці 9 листопада комунальники закладали мішками з піском пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну, який цієї осіні невідомі двічі розмальовували червоною фарбою.

У другій половині дня 9 листопада робочі демонтували пам’ятник Олександру Пушкіну у сквері Поезії.