ДБР відкрило справу на четверту зрадницю з Куп’янської податкової

Фото: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді вже четвертій працівниці Куп’янської державної податкової інспекції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

До окупації жінка працювала на посаді головного державного інспектора. Після російського вторгнення до України окупанти створили в Куп’янську так званий «податковий орган Харківської області», який відбирав гроші у місцевого населення.

“На роботу у так звану податкову представники окупаційної влади приймали місцевих жителів лише після співбесіди. Зрадниця пішла працювати добровільно, вона як і решта зрадників-податківців опікувалася збором данини з місцевого населення під виглядом податків.”, – розповіли у ДБР.

За інформацією прокуратури області, цій працівниці податкової заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Тож можна припустити, що ця негідниця на відміну від трьох своїх колег, яких правоохоронці затримали, встигла втекти.

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, у середині жовтня правоохоронці затримали підозрювану у держзраді головного державного інспектора Куп’янського відділу податків і зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області. Під час окупації вона добровільно перейшла на бік ворога і під виглядом податків забирала для окупантів гроші з місцевих підприємців.

На початку жовтня на державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, упіймали також колишнього керівника підрозділу та двох інспекторів Куп’янського та Ізюмського відділів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

У Харкові затримали чергову співробітницю Куп’янської державної податкової інспекції, яка співпрацювала з російськими загарбниками та збирала з людей «податки» на користь рф.