У Куп’янську затримали головного інспектора податкової, яка під час окупації збирала гроші з підприємців (відео)

Правоохоронці затримали підозрювану у держзраді головного державного інспектора Куп’янського відділу податків і зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області. Під час окупації вона добровільно перейшла на бік ворога і під виглядом податків забирала для окупантів гроші з місцевих підприємців.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, зрадниця під час окупації займала посаду керівника середньої ланки у так званій «Налоговой службе Харьковской ВГА».

“На новій «посаді» зловмисниця брала участь у нарадах з підприємцями району, під час яких схиляла їх до сплати податків на користь російсько-окупаційних військ.
Також зрадниця переконувала своїх колег-податківців, які залишилися на окупованій території, переходити на бік ворога та розпочинати роботу у новостворених податкових органах окупантів”, – розповів Владислав Абдула.

Зрадниця не встигла втекти з російськими загарбниками і намагалася сховатися у звільненому Куп’янську, повідомили у прес-службі ДБР.

“Вона позбулася мобільного телефону та припинила спілкування з рідними, проте все одно була затримана”, – розповіли у ДБР.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили службові документи фейкової “податкової”, які підтверджують злочинну співпрацю жінки з рашистами та виконання нею вказівок окупаційних військ. Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За такий злочин їй загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення, а також конфіскація майна. Вирішується питання щодо обрання затриманій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України здійснює кримінальне провадження у справі такого собі підприємця-перевізника з Куп’янська, який під час окупації міста у співпраці з рашистськими загарбниками зумів налагодити не лише перевозки між окупованими населеними пунктами, а й возив людей до російського краснодару.