У розшук оголошено перевізника з Куп’янська, що під час окупації вивозив людей до рф

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Служба безпеки України здійснює кримінальне провадження у справі такого собі підприємця-перевізника з Куп’янська, який під час окупації міста у співпраці з рашистськими загарбниками зумів налагодити не лише перевозки між окупованими населеними пунктами, а й возив людей до російського краснодару.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Чоловік є приватним підприємцем і володіє досить таки великим автобусним парком – майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів між сусідніми окупованими населеними пунктами, а й про відкриття нового маршруту – до російського міста Краснодар», – йдеться у повідомленні.

Підозрюваний встиг втекти з Харківської області одразу ж після початку українського контрнаступу, тож про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність у формі провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) йому повідомлено заочно. Фігурант оголошений у розшук.

Вишенькою на цьому «торті» є те, що фігурант нинішнього кримінального провадження є депутатом Куп’янської районної ради «від однієї з місцевих політичних сил». Цікаво, від якої саме?

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Як повідомляв Харків Times, правоохоронцям, які розслідують розстріл окупантами під Куп’янськом евакуаційної автоколони, через що загинули 24 людини, в тому числі 13 дітей та вагітна жінка, доведеться встановити причину загибелі організатора цієї колони – перевізника з Куп’янська. Чоловіка було вбито наступного дня. Начальник ХОВА Олег Сигнєгубов не виключає, що це вбивство є помстою родичів загиблих.