Організатора розстріляної під Куп’янськом евакуаційної автоколони вбили наступного дня, – Синєгубов

Фото: Харківська обласна прокуратура

Правоохоронцям, які розслідують розстріл окупантами під Куп’янськом евакуаційної автоколони, через що загинули 24 людини, в тому числі 13 дітей та вагітна жінка, доведеться встановити причину загибелі організатора цієї перевізки. Чоловіка було вбито наступного дня.

Про це Харків Times дізнався з коментаря голови Харківської обласної військової адміністрації ОЛега Синєгубова в ефірі національного телемарафону.

За його словами, організував цю евакуацію перевізник з Куп’янська.

“Наразі, за дуже попередньою інформацією правоохоронних органів, цей вивіз було організовано місцевим перевізником, за великі кошти. Одне місце, за нашими даними коштувало, близько 6 тис. грн”, – розповів Олег Синєгубов.

Він повідомив, що колону з шести цивільних автівок росяіни розстріляли з кулемета.

“Цю колону було розстріляно з кулемету, який попередньо, було встановлено на БТР. Після того, щоб скрити сліди свого злочину, росіяни підпалили залишки цих автомобілів”, – розповів очільник області.

Тіла загиблих дуже сильно пошкоджені – експертам необхідно буде ідентифікувати іх і також встановити причину загибелі кожної людини. Слідству також необхідно з’ясувати обставини, при яких наступного дня після розстрілу евакуаціїної колони загинув її організатор.

“Цього перевізника, за нашими даними, було розстріляно наступного дня. Це був або самосуд родичів загиблих людей, або росіян, оскільки ту частину Куп’янська на той час було окуповано. Істини поки ще немає, будемо встановлювати”, – розповів Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, за даними СБУ, наприкінці вересня російські покидьки розстріляли евакуаційну автоколону з шести легковиків та вантажівки з мирними мешканцями у Харківській області. Експерти на місці виявили 24 тіла загиблих. Серед них 13 дітей та одна вагітна жінка. Частина людей з розстріляної під Куп’янськом евакуаційної автоколони згоріла заживо.

Декілька людей змогли врятуватися під час обстрілу, і вони розповіли подробиці цього жаххіття слідчим.