Розстріл окупантами евакуаційної автоколони: слідчі допитали очевидців

Серед доказів у справі по факту загибелі 24 мирних мешканців, в тому числі дітей та вагітної жінки, яких російські окупанти розстріляли наприкінці вересня поблизу села Курилівка Куп’янського району Харківської області, будуть свідчення свідків. Деяким людям під час обстрілу вдалося вижити.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласні прокуратурі.

Розстріляні та згорілі автівки біля Курилівки провоохоронці виявили 25 вересня. Встановлено, що в автоколоні з шести автівок мирні мешканці намагалися евакуюватися в більш безпечні місця, але їх обстріляли російські окупанти. Внаслідок чергового звірства армійців рф загинуло 24 людини, серед них — вагітна жінка та 13 дітей.

Сьогодні, 2 жовтня, прокурори Харківської обласної прокуратури спільно з експертами ХОБСМЕ та експертами Національної жандармерії Франції провели первинний огляд трупів для подальшого проведення відповідних експертиз.

“Також прокурори спільно зі слідчими СБУ допитали тих мирних мешканців, яким вдалося врятувати своє життя під час розстрілу окупантами колони. Цивільні надали прокурорам та слідчим показання, які необхідні для повного та всебічного документування терору, який вчиняє російська армія”, – розповіли в прокуратурі.

Як повідомляв Харків Times, за даними СБУ, наприкінці вересня російські покидьки розстріляли евакуаційну автоколону з шести легковиків та вантажівки з мирними мешканцями у Харківській області. Експерти на місці виявили 24 тіла загиблих. Серед них 13 дітей та одна вагітна жінка. Частина людей з розстріляної під Куп’янськом евакуаційної автоколони згоріла заживо.