Віялових відключень недостатньо – Укренерго повідомило про обмеження електропостачання у Харківській області

Сьогодні, 2 листопада, у Харківській області будуть застосовані обмеження електропостачання всіх категорій споживачів.

Про це Харків Times повідомили у НЕК “Укренерго”.

“На жаль, графіків погодинних відключень сьогодні для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо. Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вимушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях.”, – йдеться в повідомленні.

Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено.

“Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян”, – пояснили в компанії.

Введені аварійних відключеннь допоможе енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів.

З понеділка, 31 жовтня, в Харківській області згідно з розробленого обленерго графіком повинні були розпочатися віялові відключення світла. Графік передбачав 12 черг відключення тривалістю по 3 години кожна від 7:00 до 22:00.

Обмеження електропостачання не торкалися об’єктів критичної інфраструктури, промислових підприємств, міського електротранспорту, метро, КП “Харківські теплові мережі”, КП “Харківводоканал”також не планувалося відключати світло в деокупованих населених пунктах Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, рашисти почали цілеспрямовано тероризувати енергетичну інфраструктуру України після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області. Перший масований удар по енергооб’єктам України, внаслідок якого зникло світло у низці областей на сході України, російські покидьки нанесли ввечері 11 вересня. Відключення електрики  сталося внаслідок удару рашистськими крилатими ракетами з акваторій Каспійського та Чорного морів.

12 вересня близько 13:00, окупанти знов залишили Харків без світла. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання.

10 жовтня  рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих ракет С-300, що летіли на місто, збила наша ППО. Загалом по Україні російські покидьки випустили більше 70 ракет, які забрали життя 11 наших співвітчизників. Рашисти били по енергетичній інфраструктурі, у Харкові та інших регіонах України зникало світло та водопостачання.

22 жовтня російські окупанти здійснили чергову ракетну атаку по енергетичним об’єктам України. Через це було обмежено енергопостачання в ряді областей, у тому числі і Харківській.

 

31 жовтня, близько 8:15 російські окупанти вдарили ракетами по Харкову. Через обстріл у місті зникла електрика, зупинився метрополітен і наземний електротранспорт.