Рашисти вдруге поспіль залишили Харків без світла

Фото: "Харківобленерго".

Сьогодні, 12 вересня близько 13:00, окупанти знов залишили Харків без світла. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківського міського голови Ігоря Терехова у Telegram.

“Повторюється ситуація вчорашнього вечора. Через обстріл виведено з ладу об’єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого в Харкові пропало світло та припинено водопостачання. Енергетики, рятувальники та комунальники працюють над усуненням наслідків обстрілів”, – повідомив Ігор Терехов.

Енергетики уточнили, що обсяг знеструмлення у Харкові сьогодні “на рівні вчорашнього”.

Через знеструмлення у місті зупинився електротранспорт. Усіх пасажирів, які були в електропоїздах, співробітники “підземки” згідно з інструкціями вивели на найближчі станції, повідомив речник КП “Харківський метрополітен” Олексій Бітнер.

Приблизно за півтори години електропостачання в місті було відновлено.

Сьогодні майже водночас зі знеструмленням міста окупанти обстріляли Харків. Під ворожий вогонь потрапили Основ’янський та Київський райони міста, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Є влучання у дорожнє покриття в Київському районі Харкова. На жаль, 1 людина загинула, поранено 1 перехожого.”, – розповів Олег Синєгубов.

Пізніше він уточнив, що кількість постраждалих збільшилася до чотирьох.

Як повідомляв Харків Times, увечері вчораі, 11 вересня, в Харкові зникло світло. Трохи згодом стало відомо, що електрики немає й у багатьох населених пунктах Харківської області. Міська та обласна влада повідомили про ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури в області та обласному центрі. Електрика зникла також у низці областей на сході України.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що відключення світла в Харкові та Харківській області сталося внаслідок удару рашистськими крилатими ракетами з акваторій Каспійського та Чорного морів.

Електропостачання в Харкові почали відновлювати ще вночі. Станом на ранок 12 вересня в місті на 80% було відновлено електро- та водопостачання, пошкоджене внаслідок ракетного удару, який окупанти нанесли напередодні ввечері.