ЗСУ повністю звільнили Печенізьку громаду

Фото: Володимир Зеленьский/Facebook

У Харківській області сили оборони України звільнили населенні пункти Печенізької громади, які півроку перебували під окупацією. Над селами Артемівка, Борщова, Мартове, Новий Бурлук, Приморське знову замайорів жовто-блактиний прапор.

Про це Харків Times повідомив Печенізький селищний голова Олександр Гусаров.

За його словами, ЗСУ вибили рашистів з території громади, 10 вересня. Оприлюднити цю інформацію стало можливо сьогодні, 12 вересня.

“Зараз Печенізька громада повністю вільна від росіян, та коли ворог відступав, то залишив після себе «сюрпризи», із якими доводиться мати справу відповідним службам”, – повідомив Олександр Гусаров.

Він попередив мешканців громади, що попереду – тривалий і непростий процес відновлення. Також попросив пам’ятати, що війна триває, і обов’язок кожного – допомагати ЗСУ зівльняти Україну.

“Ми всі повинні усвідомлювати, що кожен клаптик звільненої землі политий потом і кров’ю наших захисників, найкращих людей. Щодня українці гинуть за нашу незалежність. І кожен з нас має щоденно дбати про те, щоб допомогти обороні. Тим, чим може, як може”, – розповів Олександр Гусаров.

Як повідомляв Харків Times, 10 вересня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов офіційно підтвердив звільнення від рашистських загарбників міста Балаклія Харківської області.

В ході контрнаступу в Харківській області Сили оборони України звільнили від рашистських загарбників стратегічно важливий великий залізничний вузол Куп’янськ.