Голова ХОВА офіційно заявив про звільнення Балаклії Харківської області

Фото: euroradio.fm

Сьогодні, 10 вересня, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов офіційно підтвердив звільнення від рашистських загарбників міста Балаклія Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з допису Синєгубова у Telegram.

«Балаклія – це Україна! Сьогодні спільно із військовими на чолі з командуванням Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським підняли український прапор», – написав очільник ХОВА.

Він також заявив, що пишається «хлопцями та дівчатами Збройних Сил» та завершив свій допис промовистим «далі буде».

Також Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про те, що після звільнення Балаклії «розпочало у населеному пункті слідчі дії та заходи із  унеможливлення підривної діяльності росіян та їхніх посіпак».

«Працівники ДБР спільно з іншими правоохоронцями ретельно відпрацьовують інформацію щодо осіб, які під час тимчасової окупації співпрацювали з агресорами, а також перевіряють тих, хто може становити загрозу національній безпеці», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, у Нацполіції Харківської області повідомили, що з 9 вересня на деокупованих територіях Харківської області, зокрема у Балаклійській громаді, розпочала працювати поліція. Правоохоронці здійснюють свою діяльність в повному обсязі.