Над Ізюмом замайорів прапор України (фото та відео)

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ у Харківській області. Над містом Ізюм, за яке точилися запеклі бої, замайорів прапор України.

Про це Харків Times дізнався з фото та відео у соцмережах. На звільнення міста від російських окупантів сьогодні, 10 вересня, також натякнув керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, який оприлюднив фото з Ізюму і поруч з ним розмістив прапор України.

Російські окупанти повністю захопили місто наприкінці березня. За інформацією начальника Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Ізюмської міськради Максима Стрельника, повністю взяти місто під контроль рашистам допомогли міцеві зрадники. Вони показали ворогу брід через річку Сіверський Донець, мости через який було підірвано. Через брід окупанти змогли переправити артилерію і важку бронетехніку, за допомогою якої витіснили ЗСУ з міста.

Контроль над Ізюмом відкривав шлях на Донбас, і за місто точилися запеклі бої. Саме по Ізюму рашисти нанесли найбільше ударів – 476 ракетних атак. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. На другому місці по кількості ракетних обстрілів Маріуполь, далі – Миколаїв.

Станом на 10 вересня на горі Кременець, що є найвищою точкою Ізюма, майорить український прапор.

Ввечері 9 вересня президент Володимир Зеленський у традиційному відеозверненні повідомив, що у Харківській області сили оборони України звільнили від окупантів понад 30 населених пунктів. У Генштабі ЗСУ ввечері, 10 вересня, повідомили, що захисники України продовжують деокупацію населених пунктів Харківської області. І пообіцяли пізніше оприлюднити перелік звільнених міст та селищ.

Як повідомляв Харків Times, 10 вересня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов офіційно підтвердив звільнення від рашистських загарбників міста Балаклія Харківської області.