Харків без світла

Ілюстративне фото

Ввечері сьогодні, 11 вересня у Харкові зникло світло. Трохи згодом стало відомо, що електрики немає й у багатьох населених пунктах Харківської області. Міська та обласна влада повідомляють про ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури в області та обласному центрі.

Про це Харків Times довідався з повідомлень у Telegram мера Харкова Ігоря Терехова та начальника ХОВА Олега Синєгубова.

«Окупанти нанесли удари по критичній інфраструктурі міста та області. У деяких населених пунктах немає електро- та водопостачання. На місцях влучань виникли пожежі, рятувальники Обласного управління ДСНС локалізовують загорання. Усі профільні служби працюють на місцях та усувають пошкодження. Просимо жителів Харківщини зберігати спокій», – написав Синєгубов.

Повідомлення мера Терехова не дуже відрізняється.

«Удар по інфраструктурному об’єкту Харкова. Внаслідок удару – у багатьох районах міста пропало світло. З цієї ж причини в тих же районах немає води – не працюють насоси. Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області», – повідомив Терехов.

Як повідомляють центральні ЗМІ, перебої з електрикою виникли одночасно майже в усіх східних областях України.

«Сумщина, Харківська, Полтавська та Дніпропетровська області частково без світла та води. Також частково знеструмлені Донецька та Запорізька області», – повідомляє Цензор.НЕТ.

Видання «Дзеркало Тижня» повідомило, що  «російські пропагандисти підтвердили, що проблеми із водою та світлом виникли внаслідок ракетних ударів зс росії». Також видання зазначило, що, згідно з повідомленнями російських телеграм-каналів, без світла опинився й наш найближчий російський сусіда бєлгород, з якого Харків обстрілюють майже щоночі

За відомостями журналіста Андрія Цаплієнко, по Україні запустили кілька ракет з російських кораблів у Каспійському та Чорному морях.

«З Каспійського моря запустили щонайменше чотири ракети, а о 19:15, імовірно, ракети запустили з корабля Чорноморського флоту «Адмірал Макаров» в районі мису Форос в окупованому Криму», – повідомив Цаплієнко.

Як стало відомо Харків Times з офіційного джерела, яке ми на разі ще не можемо назвати, російська ракета влучила в олну з енергопідстанцій міста. На місці влучання сталася пожежа, там працює ДСНС. Попередньо повідомляють про принаймні двох постраждалих. Однак достеменно поки що невідомо, чи саме це влучання стало причиною блекауту в Харкові.

В останні хвилини почали з’являтися повідомлення, що у громадах області світло починає потроху відновлюватися.

Як повідомляв Харків Times, у ході контрнаступу в Харківській області Сили оборони України звільнили від рашистських загарбників стратегічно важливий великий залізничний вузол Куп’янськ та ще багато населених пунктів області.