У восьми громадах Харківської області через ракетний удар окупантів частково відсутнє електропостачання

Фото: academ.info

Через ракетну атаку, яку російські окупанти здійснили вранці сьогодні, 22 жовтня, по енергетичним об’єктам України, обмежено енергопостачання в ряді областей, у тому числі і Харківській.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації

Внаслідок російського удару по енергооб’єктам постраждали магістральні мережі західних регіонів.

За попередніми даними НЕК «Укренерго», масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

Наразі вимушено застосовані обмеження енергопостачання в ряді областей, у тому числі і Харківській.

“Частково відсутнє світло у Мереф’янській, Нововодолазькій, Дергачівській, Люботинській, Лозівській, Богодухівській, Валківській, Зміївській громадах.”, – розповіли в ХОВА.

Термін відновлення залежатиме від ситуації в енергосистемі, але, попередньо, не більше 4 годин.

Нагадаємо, сьогодні з 7:00 до 11:00 ранку рашисти били ракетами по енергетичним об’єктам, розташованим переважно на заході України. Ворог атакував ракетами Волинську, Хмельницьку, Київську, Рівненську, Чернівецьку, Одеську, Львівську області. Частина ворожих боєприпасів влучила в енергетичні об’єкти через що відбулося часткове або повне знеструмлення населенних пунктів. 18 рашистських ракет збили Повітряні сили України.

Як повідомляв Харків Times, 10 жовтня  рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих ракет С-300, що летіли на місто, збила наша ППО. Загалом по Україні російські покидьки випустили більше 70 ракет, які забрали життя 11 наших співвітчизників. Рашисти били по енергетичній інфраструктурі, у Харкові та інших регіонах України зникало світло та водопостачання.