Через російську атаку на західні регіони на Харківщині також обмежили енергопостачання

Внаслідок здійсненої рашистами сьогодні, 22 жовтня, ракетної атаки на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України диспетчери «Укренерго» змушені були застосувати обмеження енергопостачання в столиці та у десяти областях центральної та східної України, в тому числі – й у Харківській області.

Про це Харків Times повідомили у НЕК «Укренерго».

«Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня», – йдеться у повідомленні.

У компанії запевняють, що ремонтні бригади приступлять до відновлення щойно рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань, а фахівці “Укренерго” «вживають всіх заходів для якнайшвидшого відновлення електропостачання в регіонах, які наразі залишилися без світла».

«Нагадаємо, як диспетчери «Укренерго» приймають рішення про тимчасове обмеження споживачів. Це відбувається, коли в регіоні зростає рівень споживання, і при цьому туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією руйнування електромереж», – нагадали в «Укренерго».

Крім Харківської, обмежень зазнають сьогодні Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька та Кіровоградська області та місто Київ.

«Просимо споживачів ощадливо споживати електроенергію впродовж всього дня і особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Будь ласка, не використовуйте енергоємні електроприлади, вимкніть зайве освітлення, перенесіть прання на нічні години. Такі заходи дають нашим спеціалістам можливості якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи», – наполягають в компанії.

Як повідомляв Харків Times, через ракетну атаку, яку російські окупанти здійснили вранці сьогодні, 22 жовтня, по енергетичним об’єктам України, обмежено енергопостачання у восьми громадах Харківської області.