З більш ніж 70 російських ракет Харківщині сьогодні дісталося дев’ять

Київ сьогодні зранку. Фото: соцмережі

Шановні читачі, ви розумієте, що сьогодні Харків Times разом з усією Україною потрапив під ракетний удар рашистських покидьків, разом з усім Харковом залишився без електрики та на деякий час без інтернету. Ми намагалися якось компенсувати брак інформації на сайті активністю у Telegram. Зараз, завдяки нашим доблесним енергетикам, в нас вже є і електрика, і зв’язок із зовнішнім світом. Велика подяка рідним ЗСУ, які не допустили до міста частину ворожих ракет!

Як дізнався Харків Times з допису у Telegram начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, сьогодні рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих С-300, що летіли на місто, збила наша ППО.

«На жаль, є значні пошкодження інфраструктурних об’єктів. Наразі уже відновлено електропостачання в Харкові та області на 40-50%. Орієнтовне повне завершення відновлювальних робіт – до кінця доби», – повідомив Синєгубов.

На щастя, від ракетних ударів тої руzzні в Харкові не постраждали мирні мешканці. На відміну від усієї України, де, за даними Офісу Президента, російські обстріли сьогодні забрали життя 11 наших співгромадян та поранили 89 людей.

У 12 областях країни пошкоджено близько 100 об’єктів. Світло та водопостачання зникало далеко не в одному Харкові. Спостерігалися перебої зі зв’язком.

Енергопостачання у всій країні відновлюють, і роблять це досить швидко. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, більшість об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні зможуть відновити вже сьогодні.

Нагадуємо всім, що сьогодні від 17:00 до 22:00 слід обмежити користування найбільш електровитратними приладами, такими, як електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски.

«Це зменшить навантаження на нашу енергосистему та дозволить максимально швидко відновити інфраструктуру», – зазначив Шмигаль.

Пошкодження на одному з інфраструктурних об’єктів Харкова

Як повідомляв Харків Times, 9 жовтня російські окупанти обстріляли 30 населених пунктів у Харківській області. Ворог бив по мирним містам та селам з мінометів та артилерії.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie, ГО “Львівський медіафорум”, Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.