У Харківській області ЗСУ звільнили 544 населені пункти

З початку осені сили оборони України звільнили 544 населені пункти у Харківській області. Станом на 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області – 32 населені пункти.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласнї військової адміністрації Олега Синєгубова.

“ЗСУ продовжує наступальні дії на території Харківщини. За останні 6 днів звільнили 19 населених пунктів. А усього за період з вересня наші військові вигнали окупантів з 544 населених пунктів області. На сьогодні під тимчасовою окупацією залишається тільки 1,8% території області – це 32 населені пункти.”, – повідомив очільник області.

Він підкреслив, що Харківська область вистояла в найскладніший час, а сьогодні ЗСУ роблять усе, щоб звільнити від окупантів усю територію регіону.

Як повідомляв Харків Times, контрнаступ ЗСУ у Харківській області розпочався 6 вересня. Одним з перших крупних міст, звідки захисникик України вибили рашистів, стала Балаклія.

13 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що починаючи з 6 вересня українські захисники звільнили в Харківській області від російських окупантів 300 населених пунктів.

Станом на 16 вересня, за інформацією заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, ЗСУ деокупували 421 населений пункт Харківської області.

Н кінець вересня під російькою окупацією залишалося 6% території Харківської області області.