ЗСУ звільнили 300 населених пунктів в Харківській області, – Міноборони

Фото: espreso.tv

Починаючи з 6 вересня станом на сьогодні, 13 вересня, українські захисники звільнили в Харківській області від російських окупантів вже 3 800 квадратних км. Кількість деокупованих населених пунктів сягнула 300.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр в ефірі телемарафону.

“Ця операція по звільненню Харківської області тривала декілька днів і вона планувалась на декілька днів, і починаючи з 6 вересня по сьогодні звільнено 3 800 квадратних км, більше 300 населених пунктів і близько 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації. Операція триває, вона розпланована до повного звільнення Харківської області”, – розповіла Маляр.

При цьому вона не стало розголошувати всіх деталей щодо тотального звільнення області та висловила впевненість, що “це станеться якнайшвидше”.

Раніше Маляр вже заявила, що контрнаступ ЗСУ в Харківській області все ще триває і говорити про повне її звільнення ще зарано. За словами Маляр, бої тривають на північному сході Харківської області України. Українські війська домагаються хороших успіхів, тому що їх сили високо мотивовані, а операція добре спланована.

Примітним є значний “стрибок” у повідомленнях про звільнення населених пунктів у Харківській області. Оскільки до цього мова йшла про цифру 40.

Як повідомляв Харків Times, 10 вересня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов офіційно підтвердив звільнення від рашистських загарбників міста Балаклія Харківської області.

В ході контрнаступу в Харківській області Сили оборони України звільнили від рашистських загарбників стратегічно важливий великий залізничний вузол Куп’янськ.

Сили оборони України звільнили села Артемівка, Борщова, Мартове, Новий Бурлук, Приморське Печенізької громади.