Перебої з електрикою в Харкові тривають

Фото: Харків Times

Харків та Харківська область третю добу потерпають від наслідків російського обстрілу ввечері 11 вересня, коли дві крилаті ракети, випущені рашистами з акваторій Каспійського та Чорного морів, вразили критичні об’єкти енергосистеми міста та області. Зранку сьогодні електрики в мережі також не було. З ладу вийшла резервна лінія живлення електромережі. Відновлення енергопостачання в Харкові триває.

Про це Харків Times довідався з допису у Telegram заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка.

«Щойно повідомили, що Харків та область без світла. Вийшла з ладу резервна лінія, яка живила населені пункти. Зараз всі сили направлені на ліквідацію проблеми. Про результати повідомлю пізніше. Це наслідки підступних обстрілів росіян, що були напередодні», – написав Тимошенко.

Виявляється, що ця проблема стосується вже навіть не «Харківобленерго», а НЕК «Укренерго». Саме їхні бригади зараз проводять огляди всіх ліній, що живлять Харків.

“Сьогодні вранці відключилася резервна лінія магістральної електромережі, через яку було заживлено місто Харків. Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» вже проводять огляди всіх ліній, від яких місто отримує електроенергію та розпочинають ремонтні роботи. Вони будуть виконані у найкоротший можливий термін. НЕК «Укренерго» мобілізувало всі наявні резерви для відновлення мережевої інфраструктури та надійності енергопостачання споживачів у Харківській області і самому Харкові. Роботи по відновленню енергетичних об’єктів, які постраждали від прямого влучання ворожих ракет розпочалися вчора, 12 вересня, одразу після ліквідації пожеж на об’єктах!” – прокоментували поточну ситуацію на підприємстві.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова, у частині міста електропостачання вже відновили й навіть запустили громадський електротранспорт «у районах, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів».

«Запустили тролейбуси на Салтівці, в Індустріальному та Немишлянському районах. Трамваї – у Київському та Салтівському районах», – зазначив мер.

Зранку в місті не працював громадський електротранспорт й «з технічних причин» була зупинена робота метро.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 11 вересня, близько 20:00, у Харкові зникло світло. Трохи згодом стало відомо, що електрики немає й у багатьох населених пунктах Харківської області. Міська та обласна влада повідомляють про ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури в області та обласному центрі.

Як повідомив Кирило Тимошенко, відключення світла в Харкові та Харківській області сталося внаслідок ракетного удару рашистів.

Як повідомило Міненерго, блекаут не лише у Харкові, а й у п’яти областях України, виник ввечері 11 вересня через влучання російських ракет у Зміївську ТЕС у Харківській області.

12 вересня близько 13:00 Харків знову залишився без електрики. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання. Згодом з’ясувалося, що це сталося не через новий удар по Харкову рашистських ракет, що трапився незадовго до відключення, а наслідки нічного влучання по критичних об’єктах енергетики напередодні.