ЗСУ звільнили 421 населений пункт у Харківській області

Фото: ЗСУ

Сили оборони України під час контрнаступу звільнили від російських окупантів майже всю територію Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Президента України Володимира Зеленського.

“На сьогодні майже вся Харківська область деокупована. Це був безпрецедентний рух наших воїнів. Українцям знову вдалося зробити те, що багато хто вважав неможливим”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, ЗСУ деокупували понад 400 міст та сіл Харківської області

“Харківщина – звільнено 421 населений пункт”, – йдеться в дописі Тимошенка від 16 вересня.

ЗСУ вибили рашистів з Балаклії, Ізюма, Чкаловського, Артемівки, Вільхуватки, Байрака, Щурівки, Глибокого, Стрілечої, Липців. Після півроку окупації прапор України знов майорить у таких селах и селищах:  Макарове, Савинці, Волохів Яр, Гракове, Василенкове, Шевченкове, Козача Лопань. У деокупованих населених пунктах відновлює роботу українська поліція, у Балаклії та Чугуївському районі розпочалася виплата пенсій одразу за декілька місяців. Правоохоронці проводять фільтраційні заходи – виявляють зрадників та колаборантів.

Як повідомляв Харків Times, 13 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що починаючи з 6 вересня українські захисники звільнили в Харківській області від російських окупантів 300 населених пунктів.

Президент Володимир Зеленський під час робочї поїздки у Харківську область відвідав звільнене від російських окупантів місто Ізюм. У традиційному відозверненні ввечері 14 вересня голова держави розповів, що у Харківській області деокуповано майже 400 населених пунктів, повернулися до нормального життя 150 тисяч українців.