У знеструмлені з 11 вересня райони Харкова почали подавати електрику

Сьогодні, 16 вересня, у будинки Холодногірського та Новобаварського районів м. Харкова, знеструмлені з 11 вересня через ракетну атаку росіян, почали подавати електрику.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді з посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

За його словами, енергетики поступово виконують обіцяне, і незабаром електрикою будуть забезпечені всі райони міста. Роботи по відновленню електропостачання ведуться цілодобово.

Також мер повідомив, що внаслідок нічних обстрілів пошкодження отримали оптичні магістралі, якими йде інтернет та кабельне телебачення у центрі міста.

«Оператори працюють над ліквідацією наслідків «прильоту» та обіцяють, що до вечора чи завтрашнього ранку все відновлять. У цьому питанні між провайдерами – повна взаємодія», – наголосив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 11 вересня, близько 20:00, у Харкові зникло світло. Трохи згодом стало відомо, що електрики немає й у багатьох населених пунктах Харківської області. Міська та обласна влада повідомляють про ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури в області та обласному центрі.

Як повідомив Кирило Тимошенко, відключення світла в Харкові та Харківській області сталося внаслідок ракетного удару рашистів.

Як повідомило Міненерго, блекаут не лише у Харкові, а й у п’яти областях України, виник ввечері 11 вересня через влучання російських ракет у Зміївську ТЕС у Харківській області.

12 вересня близько 13:00 Харків знову залишився без електрики. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання. Згодом з’ясувалося, що це сталося не через новий удар по Харкову рашистських ракет, що трапився незадовго до відключення, а наслідки нічного влучання по критичних об’єктах енергетики напередодні.

У міськраді повідомили, що електропостачання в знеструмлені внаслідок російського удару будинки повернуть до п’ятниці, 16 вересня, максимум до суботи.