Зеленський з робочою поїздкою приїхав у звільнений Ізюм (фото)

Фото: Володимир Зеленський/Facebook

Президент Володимир Зеленський під час робочї поїздки у Харківську область відвідав звільнене від російських окупантів місто Ізюм, де взяв участь у церемонії підняття Державного прапора України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови держави у Telegram.

“Наш синьо-жовтий уже майорить у деокупованому Ізюмі. І так буде в кожному українському місті й селі. Рухаємося лише в одному напрямку – вперед і до перемоги.”, – написав Володимир Зеленський.

Церемонія відбулася на центральній площі міста в присутності захисників України. Президент подякував військовослужбовцям, які звільняють українські землі від ворога. Побажав захисникам України військовослужбовцям здоров’я та успіхів, повідомляє АрміяІnform.

«Останні місяці вам надзвичайно складно. Тому дуже вас прошу: бережіть себе, бо ви – найцінніше, що в нас є», – зазначив він.

Під час церемонії хвилиною мовчання було вшановано пам’ять захисників, які віддали свої життя за Україну.

Під час спілкування з журналістами, розповідаючи про свої враження від побаченого в деокупованому Ізюмі, Володимир Зеленський зауважив, що дуже добре знав цей регіон іще до того, як став Президентом України, тож побачене шокує.

«Те, що ми бачимо, шокує, хоча ми вже бачили таке в Бучі, на перших деокупованих територіях. Так само – зруйновані будівлі, вбиті люди… На жаль, це частина нашої сьогоднішньої історії. І частина сучасної російської нації – те, що вони зробили», – зазначив Володимир Зеленський.

Місто Ізюм майже півроку було під окупацією, і за цей час зазнало жахливих руйнувань. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, саме по Ізюму рашисти нанесли найбільше ударів – 476 ракетних атак.

Як повідомляв Харків Times, 10 вересня стало відомо, що сили оборони України взяли під контроль місто Ізюм.

13 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що починаючи з 6 вересня українські захисники звільнили в Харківській області від російських окупантів 300 населених пунктів.