Пенсії готівкою отримують мешканці двох звільнених громад Харківської області

“Укрпошта” розпочала виплату пенсій у звільнених громадах Харківської області. Одними з перших почали отримувати кошти пенсіонери Балаклії.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Для цього було оргнізовано пересувні відділення, які приїжджають з усім необхідним обладнанням.

“За такою ж системою пенсії отримують і мешканці деокупованих сіл Балаклійської громади та Чкаловської громади Чугуївського району”, – розповів Олег Синєгубов.

В Балаклії пенсії розпачали виплачувати 13 вересня. За інформацією Балаклійської міськради, виплати здійснені за травень, липень та вересень.

Працювати у пересувних відділеннях “Укрпошти” зможуть лише ті співробітники зі звільнених територій, які під час окупації не отримали російські паспорти. Про це повідомив генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський.

“Ті, хто добровільно отримав російські паспорти, в нашій команді не будуть! Таких нам вже почали “зливати”, тож проведемо ревізію зради як слід”, – розповів Ігор Смілянський.

Як повідомляв Харків Times, 10 вересня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов офіційно підтвердив звільнення від рашистських загарбників міста Балаклія Харківської області.

13 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що починаючи з 6 вересня українські захисники звільнили в Харківській області від російських окупантів 300 населених пунктів.