У Харківській області затримали зрадника, який допомагав окупантам грабувати односельців

Фото: СБУ

На звільненій території Харківської області співробітники Служби безпеки України затримали 61-річного місцевого мешканця, який хлібом-сіллю зустрічав окупантів та допомагав їм мародерити у селі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі СБУ.

“За даними слідства, 61-річний мешканець одного з сіл Чугуївського району добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами ще на початку вторгнення”, – розповіли у спецслужбі.

Встановлено, що зловмисник:

  • надавав ворожим солдатам продукти;
  • забезпечував окупантів житлом;
  • наводив рашистів на будинки заможних односельців з метою вилучення у них побутової техніки та автомобілів;
  • допомагав проводити обшуки у своїх земляків та мародерити у залишених домогосподарствах.

Раніше цей негідник вже був засуджений за крадіжку з проникненням у житло.

Співробітники СБУ затримали ворожого посіпаку під час оперативного відпрацювання деокупованих територій. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що затриманий – мешканець села Новий Бурлук Чугуївського району. Він з 2014 року підтримував рф та не приховув свої антиукраїнські погляди.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Слідство вирішує питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали колаборантку, яка переховувалась на окупованих територіях Харківської області. Затримана чекає суду у Харківському СІЗО.