У Харкові суд відправив у СІЗО “співробітницю” окупаційної адміністрації смт Шевченкове

Фото: СБУ у Харківській області

Співробітники СБУ затримали колаборантку, яка переховувалась на окупованих територіях Харківської області. Затримана чекає суду у Харківському СІЗО.

Про це Харків Times повідомив речник Головного управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, жінка активно співпрацювала з росіянами.

“У травні 2022 року вона погодилася обійняти псевдопосаду керівника організаційно-інформаційного відділу в місцевій адміністрації у тимчасово окупованому смт. Шевченкове.”, – розповів Владислав Абдула.

Дії пособниці окупантов не залишилися непоміченими – за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України) було розпочато досудове розслдіування. У липні цього року жінці заочно повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Тоді ж її оголосили у розшук.

Після звільнення селища правоохоронці встановили місцезнаходження колаборантки та затримали її.

11 вересня слідчим суддею Київського районного суду м. Харкова підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України відкрили справу на 47-річного мешканця окупованої Горлівки, який переїхав до Харкова, щоб поширювати тут кремлівську брехню. Зокрема, пропагандист стверджував, що держави Україна не існує і водночас звинувачував Україну в тому, що вона вісім років бомбила Донбас.