Суд заарештував майно харківської фірми з російськими засновниками

Дзержинський райсуд Харкова заарештував майно одного з харківських ТОВ, що займається наданням в оренду нерухомого майна, засновниками якого виявилися громадяни рф.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, службові особи цієї фірми «тісно співпрацюють з країною-агресором. Засновники підприємства — громадяни рф, які отримуть в Україні прибуток від господарської діяльності ТОВ та сплачують податки до державного бюджету рф, фінансуючи війну в Україні».

Під арешт потрапили нежитлове приміщення площею понад 1 тис. м² та земельна ділянка площею близько 900 м² неподалік центру Харкова вартістю понад 24 млн гривень.

«Наразі триває передача активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)», – йдеться у повідомленні.

Тож є надія, що війну в Україні фірма все ж таки профінансує, але не з ворожого, а з нашого боку. До того ж за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК).

Як повідомляв Харків Times, майно колишнього народного депутата України IV-VIII скликань Дмитра Святаша, який, перебуваючи у розшуку за підозрою у шахрайстві, та легалізації майна, прибданного в незаконний спосіб, втік до росії, арештовано та передано в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).