В Ізюмському районі протитанкова міна вбила двох рятувальників

Ілюстративно фото.

19 жовтня в Ізюмському районі Харківської області на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. Внаслідок підриву загинули два сапери, ще четверо отримали поранення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення з голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, службовий автомобіль, в якому знаходились рятувальники, наїхав на міну.

За інформацією очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, співробітників ДСНС вбила протитанкова міна.

“19 жовтня група рятівників ДСНС Луганщини, рухаючись на службовому транспорті, натрапила на протитанкову міну на території Харківської області. Піротехніки займалися розмінуванням деокупованих населених пунктів.”, – розповів Сергій Гайдай.

Внаслідок вибуху загинули моторист-сапер Олексій Єманов та сапер Сергій Троценко. Ще четверо співробітників ДСНС отримали поранення і наразі перебувають в лікарні, додав Сергій Гайдай.

У ДСНС Харківської області повідомили, що протягом 19 жовтня на території регіону знешкодили 657 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Timesінтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.

З 8 вересня по 12 жовтня піротехніки ДСНС на деокупованій території Харківщини виявили та знешкодили близько 21 тисячі одиниць вибухонебезпечних предметів.

2 жовтня в Харківській області внаслідок підриву на міні загинули два працівники служби автодоріг.