В Харківській області підірвались на міні два дорожники – чоловіки загинули

Ілюстративне фото.

12 жовтня в Харківській області внаслідок підриву на міні загинули два працівники служби автодоріг. Четверо мешканців області протягом минулої доби постраждали від російських боєприпасів і були госпіталізовані.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення з голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, протягом доби окупанти наносили удари по населеним пунктам, розташованим неподалік кордону з рф та лінії зіткнення. Під ворожим вогнем опинився Вовчанськ, а також населені пункти Чугуївського, Харківського, Куп’янського та Богодухівського районів.

“За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 62-річного чоловіка в Ізюмському районі та 59-річного в Куп’янському”, _ розповів Олег Синєгубов.

Він підкреслив, що в області залишається дуже високою мінна небезпека.

“Під час виконання дорожніх робіт в Ізюмському районі загинули, підірвавшись на міні, двоє працівників 28-ми та 21-го року. Крім того, в Ізюмському районі отримали поранення, наступивши на міну, 62-річний та 55-річний чоловіки.”, – повідомив Олег Синєгубов.

За добу піротехніки ДСНС знешкодили 523 вибухонебезпечні предмети.

Як повідомляв Харків Times, інтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.

З 8 вересня по 12 жовтня піротехніки ДСНС на деокупованій території Харківщини виявили та знешкодили близько 21 тисячі одиниць вибухонебезпечних предметів.