Проповзла 200 метрів і померла в посадці – знайдено 25 жертву розстрілу автоколони під Куп’янськом

Фото: СБУ

Кількість загиблих внаслідок розстрілу російськими окупантами евакуаційної автоколони під Куп’янськом збільшилася до 25. Ще одною жертвою рашистів стала 75-річна жінка, тіло якої знайшли пв 200 метрах від місця розстрілу.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі знайшли тіло загиблої під час повторного огляду місця російського звірства 12 жовтня.

“За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони вона проповзла близько 200 метрів у напрямку смт Куп‘янськ-Вузловий та померла у посадці. Тіло загиблої направлено для проведення судово-медичної експертизи”, – розповіли в прокуратурі.

Під час огляду правоохоронці вилучили фрагменти тіл загиблих, які передадуть на експертизи, в тому числі, генетичні. Слідчі не виключають, що після проведення ДНК-експертизи, коли загиблі будуть ідентифіковані, кількість жертв збільшиться. Поки що відомо про 25 загиблих, серед яких вагітна жінка та 13 дітей. Частина людей з розстріляної під Куп’янськом евакуаційної автоколони згоріла заживо.

Слідство також вирішує питання щодо вилучення автомобілів для подальшого проведення відповідних комплексних судово-криміналістичних експертиз. Однак зробити це складно, оскільки російські окупанти постійно обстрілюють Куп’янський район і місце, де сталася трагедія.

Правоохоронці знайшли ймовірне місце-засідку, звідки російські військові обстріляли колону, та документи російських солдат і фрагменти їх форми.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, за даними СБУ, наприкінці вересня російські покидьки розстріляли евакуаційну автоколону з шести легковиків та вантажівки з мирними мешканцями у Харківській області. Експерти на місці виявили 24 тіла загиблих. Серед них 13 дітей та одна вагітна жінка.

Декілька людей змогли врятуватися під час обстрілу, і вони розповіли подробиці цього жаххіття слідчим.

Організатора евакуаційної колони наступного після розстрілу було вбито. Слідство встановлює, чи то був самосуд родичв загиблих, чи окупанти “замітали” сліди.