Інтенсивність замінування в Харківській області набагато вища, ніж була в Київській – ДСНС

Циркуни, 8 травня 2022 року. Фото: t.me/synegubov

У Харківській області саперів чекає набагато більшій обсяг роботи з розмінування, ніж в Киїівській. У Харківській області необхідно розмінувати близько 12 тисяч квадратних кілометрів, що займе декілька років.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби МВС з посиланням на заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Романа Примуша

«Близько 12 тисяч квадратних кілометрів на Харківщині забруднені вибухонебезпечними предметами. Це все потребує значного розмінування. Інтенсивність замінування набагато вища, ніж була в Київській. Велика кількість протипіхотних мін. Вони буквально розсипані вздовж доріг.», – пояснив Роман Примуш.

За його словами, в області працює 129 піротехніків. До жовтня їх кількість планується збільшити вдвічі. Іноземних фахівців у Харківській області через постійні обстріли з боку російських військових працює не багато.

За оцінками ДСНС, процес розмінування Харківської області триватиме кілька років.

За інформацією прес-служби ДСНС області, протягом 20 вересня рятувальники виявили та знешкодили 695 одиниць рашистських боєприпасів, мін та вибухівок.

Як повідомляв Харків Times, 18 вересня у Харківській області на мінах підірвалися шість мирних мешканців.