На дамбі в Печенігах ліквідують наслідки ракетного удару росіян

Фото: Олег Синєгубов/ Telegram

Російські окупанти неодноразово наносили ракетні удари по дамбі Печенізького водосховища, намагаючись влаштувати в Харківській області техногенну катастрофу. Фахівці роблять все можливе, щоб не допустити прориву греблі та подальшого затоплення довколишніх територій.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, 20 вересня в гідротехнічній об’єкт влучили дві ворожи ракету. Внаслідок обстрілу пошкоджено верхній шлюз. На щастя, люди від ворожого удару не постраждали.

“Зараз фахівці ліквідовують наслідки обстрілів. Ситуація на дамбі повністю контрольована. Загрози прориву дамби та затоплення територій немає. Робиться усе, аби відновити пошкоджену критичну інфраструктуру у максимально короткий термін”, – розповів Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, 19 вересня у Генштабі повідомили, що ворог намагався зруйнувати дамбу Печенізького водосховища. Через це виникла загроза прориву дамби та затоплення територій вниз за течією. Місцева влада попросила мешканців вулиць, що попадають у зону можливого затоплення, заздалегідь приготуватися до можливої евакуації.