ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий та Піски-Радьківські

Сили Оборони України звільнили селище міського типу Куп’янськ-Вузловий в Харківській області, який є важливим логістичним вузлом. Станом на 27 вересня під російькою окупацією залишається 6% території області.

Про це Харків Times дізнався з коментаря голови голова Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в ефірі національного телемарафону.

«Дійсно у росіян було декілька важливих напрямків — це Ізюм, так звана «ізюмська висота». Умовно кажучи, шлях, через який ворог направляв свою військову техніку на території Луганської та Донецької областей, де посилювали свою присутність. І, звичайно, Купянськ-Вузловий — це одна із найбільших залізничних логістичних розв’язок на території Харківської області, яка з початку повномасштабної війни була окупована і її ворог досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції ЗСУ дійсно її зараз відбили та фактично повністю контролюють», – сказав Синєгубов.

Куп’янськ-Вузловий – це велике селище, де знаходиться однойменна залізнична станція, яку рф раніше використовувала для перекидання сил із Білгорода на окуповану територію.

Сили оборони України також контролюють розташоване на лівому березі річки Оскол село Піски-Радьківські Борівської громади.

“Звільнення населених пунктів Борівщини на лівому березі Оскола почалося з півдня. Зокрема, село Піски-Радьківські (другий за розміром населений пункт громади, де до війни мешкало біля 2 тис. людей), вже перебуває під контролем ЗСУ.”, – розповіли у Борівській селищній раді.

В Пісках-Радьківських українські військові наразі ще виявляють групи російських військових, проводять зачистки, розмінування.

“Місцеві жителі радо зустрічають наших воїнів, намагаються допомогти у побутових питаннях, готують для захисників їжу, зі сльозами радості на очах дякують за визволення”, – повідомили у сільраді.

Контрнаступ ЗСУ у Харківській області, внаслідок якого звільнено від російських окупантів понад 400 населених пунктів, розпочався 6 вересня. Перше місце, з якого ЗСУ вибили рашистів, стала Балаклія. Сили оборони України також звільнили Ізюм, Куп’янськ, Чкаловське, Артемівку, Вільхуватку, Байрак, Щурівку, Глибоке, Стрілечу, Липці. Після півроку окупації прапор України знов майорить у таких селах и селищах:  Макарове, Савинці, Волохів Яр, Гракове, Василенкове, Шевченкове, Козача Лопань.

Як повідомляв Харків Times, станом на 16 вересня, за інформацією заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, ЗСУ деокупували 421 населений пункт Харківської області.