Ракета з російського бєлгорода пошкодила депо Харківського метрополітену (фото)

У ніч з 13 на 14 липня російські окупанти передали харків’янам декілька “гостинців” з бєлгорода – здійснили ракетні атаки по нашому місту приблизно о 23:00 та о 2:00 годині ночі. Одна з ракет пошкодила приміщення ангару депо метрополітена у Салтівському районі міста.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“Вночі військові країни-агресора завдали черговий ракетний удар по м. Харкову. Внаслідок обстрілу пошкоджено підприємство в Основ’янському районі м. Харкова та приміщення ангару депо метрополітена у Салтівському районі.”, – розповіли у прокуратурі.

Правоохоронці підкреслили, що будь-які військові об‘єкти на вказаних територіях відсутні. За попередньою інформацією, від ворожих атак люди не постраждали.

Внаслідок ракетного удару постраждало приватне підприємство, також винилки пожежі. Про це розповів очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Пошкоджені об’єкти транспортної інфраструктури, приватне підприємство, зруйнована 3-поверхова будівля та автомобілі. Рятувальники ліквідували пожежі.”, – розповів Олег Синєгубов.

Слідчо-оперативна група оглянула місця ударів. Було зібрано первинний матеріал, речові докази. Розмір нанесених збитків встановлять експерти. Слідчі розпочали досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, 10 липня 2022 року близько 3:30 окупанти завдали ракетні удари по Слобідському та Основ‘янському районах м. Харкова. Одна з російських ракет зруйнувала гімназію, друга – житловий будинок.

Вночі 11 липня нічна ракета з бєлгорода влучила у шестиповерховий житловий будинок у середмісті Харкова.

У ніч на 13 липня захисники України відправили курсом руського воєнного корабля випущені з російського бєлгорода ракети.