Підігнали автокран та били молотком – у Куп’янському районі “активісти” демонтували Герб України (фото)

У селі Петропавлівка Куп’янського району Харківської області двоє молодиків збили розташований на фасаді місцевого будинку культури державний символ України. На одного з негідників українські слідчі вже відкрили кримінальну справу за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За данними слідства, 18-річний очільник проросійської молодіжної організації з ще одним молодиком піднялись на автокрані до фасаду будівлі та почали бити молотком по  державному символу.

“Після цього підозрюваний з особливом цинізмом кидав частини герба на землю, «хизуючись» своїми діями на камеру.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі  відкрили кримінальне провадження за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України). 18-річному “активісту” повідомли про підозру у скоєнні цього злочину.

Також встановлюються особи інших учасників правопорушення.

Негідники демонтували український тризуб з фасаду будинку культури наприкінці червня 2022 року. Сюжет про цю подію було показано у новинах на рашистському ТВ. Підозрюваного у новинах тітрували, як Іллю, мешканця Куп’янська.

За офіційно непідтвердженою інформацією, тризуб демонтував Ілля Гаманін, який до рашистської окупації начався у Куп’янському медичному коледжі. На сайті цього навчального закладу є згадка про студента Іллю Гаманіна. Виявляється, що він ще на 1 курсі став призером мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, який проходив у колледжі.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого мер Куп’янська Геннадій Мацегора прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність їм міста.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ («Державна зрада») стосовно Куп’янського міського голови Геннадія Мацегори.

Колишнього мера Куп’янська генадія мацегору, який перейшов на бік російських загарбників, ці самі загарбники чогось заарештували. Зараз мацегора перебуває в них під вартою.