Слідчі зібрали уламки бєлгородського “гостинця”, що загубився дорогою до Харкова (фото)

Фото: Національна поліція Харківської області

Поліцейські встановили місце, де впала випущена вночі сьогодні, 13 липня, з російського бєлгорода ракета. До Харкова бєлгородський “гостинець” не долетів – його збили бійці протиракетної оборони ЗСУ.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Ворожий боєприпас не здетонував, розвалився на частини. Його уламки впали неподалік житлового кварталу Холодногірського району. Під час події люди не постраждали.

“Поліцейські вилучили речовий доказ військових злочинів. Попередньо встановлено, що виявлені уламки від зенітно-ракетного комплексу«С300».”, – розповіли в поліції.

Слідчі знайшли носову та хвостову частини ракети, розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов. Частину не розірваної ракети передали піротехникам ДСНС.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повдомляв Харків Times13 липня приблизно о третій ночі у Харкові знов було чутно потужні вибухи – це пішли курсом руського воєнного корабля випущені з російського бєлгорода ракети.