У Харківській області через російські обстріли горіли житлові будинки, об’єкти інфраструктури та авто

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 13 по 14 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували чотири пожежі, спричнені російськими обстрілами. Дві з них виникли у Богодухівському районі області.

Про це  Харків Times повідомили у ДСНС Харківської області.

За інформацією рятувальників, удар по Богодухівщині рашисти нанесли приблизно о 17:00. Внаслідок обстрілу виникли пожежі на території двох приватних домоволодінь.

“Горів автомобіль, господарча споруда та частково дах будинку. Загальна площа горіння склала біля 120 кв.м.”, – розповіли рятувальники.

Приблизно за годину пожежні загасили ці загоряння.

В Ізюмському районі від ворожого удару загорівся дах розподільчого пункту електромереж на площі 20 кв.м.

Ще одна пожежа, спричинена ворожим обстрілом, трапилась вночі 14 липня у Салтівському районі Харкова на одному з об‘єктів транспортної інфраструктури. Площа пожежі склала приблизно 10 кв.м.

Пожежа, не пов’язана з ворожим обстрілом, виникла приблизно 01:08 в адміністративно-виробничій будівлі на вулиці Греківській в Основ‘янському районі Харкова. Коли рятувальники прибули на місце, полум’я охопило 250 кв.м. О 02:18 їм вдалось локалізувати розповсюдження вогню. Причина пожежі з‘ясовується.

Загалом за добу рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 15, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 4;
  • 3 виїзди – для допомоги працівникам ЖКГ;
  • 1 – для ліквідації наслідків ДТП;
  • 8 — інші виїзди.

Піротехніки ДСНС ліквідували 15 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 13 на 14 липня російські окупанти здійснили дві ракетні атаки по Харкову – о 23:00 та близько 02:00. Внаслідок ударів пошкоджено приміщення ангару депо метрополітена у Салтівському районі міста  та зруйновано приватне підприємство.