Вночі російські ракети зруйнували гімназію та житловий будинок у Харкові – є постраждалий (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

10 липня 2022 року близько 3:30 окупанти завдали ракетні удари по Слобідському та Основ‘янському районах м. Харкова. Одна з російських ракет зруйнувала гімназію, друга – житловий будинок.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“О 03.30 год внаслідок удару частково зруйновано 2-й та 3-й поверхи освітнього закладу. Загиблих та постраждалих немає. Хвилиною пізніше від ракетного удару зруйновано частину житлового будинку на 6 квартир. Загиблих немає, госпіталізований чоловік 62 років, стан – середній.”, – розповіли в поліції.

Через влучання ракети також пошкоджена будівля дитячого санаторію, зазначив начальник слідчого управління поліції Сергій Болвінов.

На місцях чергових злочинів росіян вже працюють слідчо-оперативні групи. Правоохоронці проводять огляд та збирають речові докази у рамках досудового розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), розповіли в Харківській обласній прокуртурі.

Протягом доби окупанти також обстрілювали Ізюмський, Богодухівський, Чугуївський, Харківський райони області, повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В Ізюмському районі, Донецькій громаді, через обстріли тричі горіли відкриті території. Госпіталізований чоловік 48 років.

У Чугуївському районі внаслідок обстрілу за межами населеного пункту горіла трава та хвойна підстилка, а також поле з пшеницею на площі 0,1 га.

У смт Печеніги о 21 годині внаслідок обстрілу загорівся приватний будинок. На жаль, 20-річна жінка загинула. Поранена та госпіталізована 42-річна жінка.

У Богодухівському та Харківському районах також були загорання відкритих територій та складських приміщень.

В області тривають бойові дії. Захисники України тримають позиції на всіх напрямках. Росіяни намагаються не допустити просування українських військ та закріпитися на позиціях. Окупанти провели розвідку боєм в районі населеного пункту Долина, успіху не мали та відійшли.

Як повідомляв Харків Times9 липня приблизно о 10-ій ранку російські окупанти вчергове вдарили ракетами по центру Харкова. За попередньою інформацією, від обстрілу постраждали чотири людини, серед них – 12 річна дівчинка.

Пізніше в Харківській обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок ракетного удару постраждали шість мирних мешканців – п’ять жінок та дитина. З-під завалів зруйнованого будинку рятувальники дістали жінку-інваліда та 12-річну дівчину. Також було врятовано двох домашніх улюбленців.