У Печенігах від ворожого вогню загинула 20-річна дівчина, двоє людей поранені

Ілюстративне фото

За добу з 9 по 10 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 11 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Один з найболючишіх ударів ворог наніс по Чугуївському району, де внаслідок обстрілу загинула жінка, і двоє людей поранені.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Приблизно о 21:00 9 липня російські окупанти обстріляли селище Печеніги Чугуївського району. Внаслідок чого виникла пожежа площею 100 кв.м. у приватному будинку. Під час гасіння вогню рятувальники виявили тіло жінки, ще дві особи були поранені. Рятувальникам знадобилося півтори години щоб загасити цю пожежу.

За інформацією очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, 9 липня внаслідок російського обстрілу у Печенігах загинула 20-річна дівчина.

Загалом протягом доби у Чугуївському районі виникли п’ять пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Горіла хвойна підстилка на площі більш, ніж 15 га, лан з пшеницею на корені (вигоріло біля 1000 кв.м.) і приватна господарча споруда.

Екосистеми через обстріли також горіли в Ізюмському, Богодухівському та Харківському районах.

“У Богодухівському районі ворог вдарив по складських приміщеннях, які горіли на площі 3000 кв.м. Пожежу вдалось приборкати протягом двох годин.”, – розповіли у ДСНС.

Також минулої доби Харків тричі зазнав ракетного обстрілу. Дві ракети влучили у житлові будинки в Основ‘янському районі. Одна з них близько 10:00, інша близько 03:40. У першому випадку постраждало шість осіб, у другому – одна.

Ще одна ракета завдала значних руйнацій навчальному закладу у Слобідському районі Харкова. Там обійшлось без жертв і постраждалих.

Загалом за добу рятувальники здійснили 37 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 26, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 11;
  • 2 виїзди – для допомоги працівникам ЖКГ;
  • 1 – на аварійно-рятувальні роботи;
  • 1 — для надання допомоги населенню;
  • 2 – для ліквідації наслідків ДТП;
  • 5 — інші виїзди.

Піротехніки ДСНС ліквідували 45 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times, 9 липня у Харківській області через російські обстріли горіли будинки, склад та поле пшениці.