У Харківській області через російські обстріли горіли будинки, склад та поле пшениці

Ілюстративне фото

За добу з 8 по 9 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 18 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли житлові будинки та прибудови, господарчі споруди, пшениця на полі а також хвойна підстилка та трава на відкритій території.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Протягом доби у самому Харкові пожеж через ворожі обстріли не було. В області від росіян найбільше дісталося Чугуївському району – сім пожеж. П’ять загоряннь, спричинених ворожим вогнем, виникло в Ізюмському районі, і по три – у Харківському та Богодухівському районах.

Внаслідок російського обстрілу на території Циркунівської громади Харківського району спалахнули два будинки. Полум’я охопило 250 кв.м. Внаслідок пожежі постраждала жінка, її доставили до міської лікарні.

На гасіння цєї пожежі о 16:10 виїхали три відділення ДСНС на автоцистернах. О 17:55 рятувальники загасили її.

Приблизно о 16:16 через російський обстріл загорівся дах складської будівлі в Богодухівському районі області. Площа пожежі склала 500 кв.м. Її загасили о 18:25.

Загалом за добу рятувальники здійснили 53 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 37, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 18;
  • 4 виїзди – для допомоги працівникам ЖКГ;
  • 1 – на аварійно-рятувальні роботи;
  • 5 — для надання допомоги населенню;
  • 6 — інші виїзди.

Піротехніки ДСНС ліквідували 21 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 7 липня під час російського обстрілу у Немишлянському районі Харкова виникли пожежі одразу за 6 адресами.