За добу через ворожі обстріли найбільше дісталося Немишлянському та Харківському районам

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 7 по 8 липня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили 16 пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли житлові будинки та прибудови, господарчі споруди, легкові та вантажні автомобілі, гаражі, а також хвойна підстилка та трава на відкритій території.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

Найбільше від “денацифікаторів” дісталося Немишлянському району міста ( тут виникло шість пожеж) та Харківському району області (п’ять пожеж).

“Ввечері близько о 17:34 було завдано чергового обстрілу по жилому кварталу та приватному сектору у Немишлянському районі міста. Підрозділи ДСНС виїхали одразу за 6 адресами. Горіли приватні житлові будинки, гаражі з надбудовою, легкові та вантажні автомобілі. На місці події працювало 72 чоловіка особового складу ДСНС та 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки.”, – розповіли рятувальники.

Внаслідок цих обстрілів троє людей загинуло та п’ятеро постраждало. Останню з цих пожеж рятувальники загасили о 19:47.

Ще три пожежі, які виникли через російські обстріли, рятувальники загасили в Ізюмському районі і по одній – Богодухівському та Чугуївському районах області.

Загалом за добу рятувальники здійснили 46 оперативних виїздів, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 28, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 16, пожежі з інших причин — 12;
  • 4 виїзди – для допомоги працівникам ЖКГ;
  • 6 — для надання допомоги населенню;
  • 8 — інші виїзди.

Піротехніки ДСНС ліквідували 27 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомляв Харків Times, за добу 7 липня в Харківській області через російські обстріли загинули чотири людини, дев’ять – поранені.

Фото: ДСНС у Харківській області