За добу у Харківській області через ворожі обстріли загинули чотири людини, дев’ять – поранені

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

За добу 7 липня в Харківській області через російські обстріли загинули чотири людини, дев’ять – поранені.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Серед загиблих – троє людей, що потрапили ввечері 7 липня під удар ворожих РСЗО у Немишлянському районі Харкова. Також внаслідок цього обстрілу поранені п’ятеро людей. Пошкоджені житлові будинки, гаражі, контейнери, прибудинкові споруди. Рятувальники весь вечір гасили пожежу.

Протягом доби в Чугуївському районі зазнали поранень двоє людей, ще двоє цивільних поранені в Циркунах, Харківського району. 71-річна жінка в Циркунах унаслідок обстрілів, на жаль, загинула. Протягом доби від рашистів найбільше дісталося Харківському, Чугуївському, Ізюмському та Богодухівському районам області. Внаслідок обстрілів зруйновані приватні будинки та господарчі споруди, пожежі на відкритих територіях.

Після масованого удару по Немишлянському району Харкова окупанти до ранку, як не дивно, залишили місто у спокої. Вперше за довгий час у Харкові не було нічних обстрілів ракетами з російського білгорода.

Окупанти намагалися вести наступ в напрямку Дементіївки, але захисники України зупинили цю спробу та змусили ворога відступити.

В районі Ізюма загарбники вели обстріли населених пунктів Волобуївка, Гусарівка, Чепіль, Червоне та Дібрівне. Підрозділи ЗСУ надійно тримають захист та готові до будь-яких подальших дій ворога.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок обстрілу російськими військами Немишлянського району Харкова ввечері сьогодні, 7 липня, загинули троє цивільних харків’ян.

Правоохоронці вже розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України) щодо обстрілу Немишлянського району Харкова раннім вечором 7 липня.