Голова облради прокоментувала ситуацію навкруг свого «сумнівного» заступника

Фото: Харківська облрада/Facebook

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час продовження перерваного засідання чергової XII сесії VIII скликання має намір особисто ініціювати відсторонення свого заступника Богдана Мальованого, підозрюваного в тому, що він має «громадянство країни-агресора».

Про це Єгорова-Луценко сказала в коментарі для Харків Times.

Щодо ініціатив Державного бюро розслідувань по відстороненню Мальваного, пані голова вважає, що це «їх зона відповідальності, їх робота».

Проте, за її словами, хоча особисто вона ще у лютому зверталася до СБУ із проханням перевірити наявність російського паспорту в свого заступника, але відповідь отримала лише напередодні сесії, а йшлося у цій відповіді, ніби компетентні органи наразі «не знайшли» таких доказів. І лише кілька днів по тому, вже після перерваного засідання сесії, почали надходити інші документи з вимогою таки відсторонити Мальованого.

Єгорова-Луценко дивується з приводу того, що сам її заступник жодним чином не коментує цю скандальну ситуацію, а дехто з колег по облраді ставиться до неї з певними побоюваннями, мовляв, «як би не перевищити свої повноваження». Вона готова взяти відповідальність на себе.

«Мені здається, що зараз, коли в нас іде війна з росією, нехай краще ми припустимось невеликої помилки, аніж ця людина продовжуватиме перебувати у нашому колі, якщо вона таки винна», – каже пані голова.

Вона розповіла, що радила Мальованому краще самому попросити про відсторонення, а не перекладати це рішення на облраду.

«Це було б і розумно, і правильно, і по-чоловічому», – вважає вона.

За її відомостями, наразі Богдан Мальований перебувє на теренах України, але, здається, не у Харкові, а в Києві.

Іще пані Тетяна каже, що її особисто зараз дуже цікавить, як сприймуть її ініціативу з відсторонення Мальованого від посади колеги-депутати.

«Мені це дуже цікаво. І я готова й надалі коментувати перебіг цих подій – жорстко й безкомпромісно», – запевняє голова облради.

Що ж, подивимось на всі ці реакції після наступного засідання перерваної сесії, яке планується десь за тиждень.

Як повідомляв Харків Times, Державне бюро розслідувань ініціювало відсторонення від посади заступника голови Харківської обласної ради. Мова йде про горезвісного наймолодшого депутата облради від нині вже забороненої партії ОПЗЖ 28-річного Богдана Мальованого, якого звинувачують у наявності в нього російського паспорта.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie, ГО “Львівський медіафорум”, Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.